Pyloner

Pyloner – det viktiga första intrycket

Pyloner är det första och det sista man ser när man inträder respektive utträder en byggnad. Just därför är det extra viktigt att pyloner upplevs mycket tydliga och ger ett gott och välkomnande intryck. Grunden för lyckade pyloner består av god design och hög materialkvalitet, två kriterier som Perneheim Skyltdesign aldrig kompromissar med.

Pyloner finner man lite överallt, såväl i privat som offentlig miljö. De står utanför stora som små företag, utanför universitet och högskolor, bibliotek, museum och alla möjliga byggnader och verksamheter där en initialt övergripande förståelse för byggnaden är av betydelse. Med pyloner blir det helt enkelt mycket lättare för besökare att leta sig fram till företagets huvudkontor eller andra speciella avdelningar inom olika verksamheter, samtidigt som verksamheternas personal tillåts fokusera mer på annan form av kundbemötande och mindre på navigering. Pyloner placeras med fördel så att de blir oundvikliga att missa för varje besökare. De är i sin utformning också lätta att upptäcka på långt avstånd.

Pyloner i samspel med arkitekter och miljö

DanSign framställer pyloner, montrar, vägskyltar och skyltpelare av kraftig konstruktion som håller i många år framöver. Man arbetar utifrån redan etablerade skyltmanualer, men designar gärna även helt nya pyloner för företag och verksamheter med speciella önskningar. Huvudsaken är att alla pyloner på ett naturligt sätt tillslut smälter in i den miljö som de ska användas i. DanSign utvecklar därför pyloner i samspel med både arkitekter och miljö för att försäkra kunden om att pylonen vid montering kommer att harmonisera med övrig skyltning liksom byggnaden som helhet.

Pyloner framställs i tre olika material: aluminium, stål och glas. När det gäller den grafiska designen och färgsättningen arbetar DanSign växelverkande utifrån redan färdiga designmanualer, samt självklart även de faktiska miljöer som de planerade pylonerna ska verka inom. Vad gäller ljussättning går det bra att bygga in ljusdioder i pylonerna och på så vis kan företagen eller verksamheternas logotyper framträda tydligt även i mörker. Och självklart kan graden av belysning anpassas efter individuella önskemål och behov. Med hjälp av spotlights som monteras fast i jorden kan pyloner också vara ständigt upplysta, alternativt diskret upplysta beroende på hur man som företag eller annan verksamhet vill ha det.

Välkommen att kontakta oss på Perneheim Skyltdesign för att komma till skott med den perfekta lösningen av en eller flera pyloner för just ert syfte. Våra grafiska designers hjälper er med skisser och förslag innan produktionen startar.